Hírek

Felnőttképzés a Goldmarkban
Felnőttképzés a Goldmarkban

Közel 30 millió forintot nyert a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ a TÁMOP-3.2.3-08/1 "Építő Közösségek" - közművelődési intézmények az egész életen át tartó tanulásért című pályázatán.


Megduplázott támogatás a belváros rehabilitációjára
Megduplázott támogatás a belváros rehabilitációjára

Több mint egymilliárd forint uniós támogatással újul meg Keszthely belvárosa. A már sikeres első ütem mellé újabb csaknem 540 millió forintos támogatást nyert el a város. A hírt sajtótájékoztatón jelentette be Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester szerda reggel.


Mutasd a szemeted, megmondom ki vagy!
Mutasd a szemeted, megmondom ki vagy!

Keszthely városa több mint 12,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program pályázati kiírásán, mindössze 5 százalékos önerő vállalása mellett. A projekt a fenntartható életmódot, és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztését, ösztönzését tekinti elsődleges céljának.


Energiatakarékosabb intézmények
Energiatakarékosabb intézmények

Csaknem felére csökken a keszthelyi Szivárvány Bölcsőde fűtési energiaszükséglete a közelmúltban elvégzett felújítás következtében. A megújult intézményt csütörtökön adta át Ruzsics Ferenc polgármester; a tizenkétmillió forintos beruházáshoz pályázati támogatást vett igénybe a város.


Tervben a Balaton-part megújítása
Tervben a Balaton-part megújítása

Az elképzelésekkel ismerkedhettek meg a 10. Keszthelyi Projektfejlesztő Műhely résztvevői szerdán a Városháza dísztermében tartott összejövetelen.


Keszthely épül
Keszthely épül

Az elmúlt négy év során több mint 100 pályázatot nyújtott be Keszthely, köztük 27 városfejlesztésre vonatkozót. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően indul a belváros átalakítása (e projekt második ütemére beadott pályázat is eredményesnek ígérkezik), elkészült a város első műfüves pályája, megújul a főtéri templom, épül a Mozgás Háza, a tanuszoda, 2011-ben átadják az északi elkerülő utat, hamarosan indulhat egy ötcsillagos szálloda építése, és az előzetes tájékoztatás szerint a Regionális Fejlesztési Tanács pályázati támogatását élvezi a mólótól a vitorlás kikötőig húzódó sétány megépítése. Keszthely épül.


Ösztönző programok
Ösztönző programok

Környezetvédelmi rendezvényekkel kívánják a lakosságot tudatos magatartásformákra ösztönözni a Balaton-parti városban idén is. A részletes programokat ismertető tegnapi sajtótájékoztatón hosszú távú célkitűzéseket is megfogalmaztak.


Megújult környezetben várják a kismamákat
Megújult környezetben várják a kismamákat

Több mint 17 millió forintos beruházással bővült és megújult a keszthelyi kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya, az ünnepélyes átadás pénteken zajlott. Példaértékű összefogással: magánszemélyek és gazdasági társaságok adományainak és a keszthelyi önkormányzat hozzájárulásának segítségével valósulhatott meg az átalakítás.


Fejlesztésekkel a válság ellen

A jelenlegi gazdasági környezet és a kormány folyamatos elvonásai közepette az önkormányzatoknál némileg átértékelődött a sikeresség fogalma. Eredményként könyvelik el, ha nem adósodott el a település, ha nagyobb működési hiány nem lépett fel, vagy egy-egy pályázaton sikerrel tudnak részt venni úgy, hogy az önrészt nem teljesen kölcsönből fedezik. Hiszen a válságot és a megvonásokat leginkább a fejlesztések sínylik meg mindenütt. – Mindannyiunk szájíze keserű, ez így igaz. Alig akad önkormányzat, mely ne küszködne problémákkal. Ha ez évben el is kerülték a nagyobb gondok – ismerve a jövő évi költségvetést –, 2010-ben mindenki a bőrén érzi a megvonásokat – így Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.


Együtt a Nyugat-Balaton idegenforgalmáért
Együtt a Nyugat-Balaton idegenforgalmáért

Magyarországon elsőként a Keszthely által vezetett turisztikai konzorcium írhatta alá a támogatási szerződést a TDM szervezetek számára kiírt pályázat első nyerteseként. A ceremóniára a keszthelyi városháza dísztermében került sor hétfőn.


Közös erővel
Közös erővel

Keszthelyen egyedülálló létesítményként műfüves pályát adtak át ma a megyei önkormányzat fenntartásában álló Asbóth Sándor Térségi Középiskolánál.


Igazoltan is befektetőbarát város
Igazoltan is befektetőbarát város

Keszthely oklevelet kapott arról, hogy a városfejlesztés során kiemelt figyelmet fordít a befektetés-ösztönzés feltételeire. Ennek bizonyítékaként használhatja a „befektetőbarát” minősítő jelzőt és program hivatalos logóját, mely ismert és elismert jelképe a fejlődésükért aktívan tevő településeknek.


Közösen tesz a turizmusért Keszthely, Balatonfüred és Siófok
Közösen tesz a turizmusért Keszthely, Balatonfüred és Siófok

Szorosabb együttműködésről döntött a Balaton három legjelentősebb városa; Keszthely, Balatonfüred és Siófok polgármesterei ünnepélyes keretek között írták alá az összefogásról szóló dokumentumot a november 5-én Keszthelyen megrendezett turisztikai konferencián.


Virágos Balatonért – keszthelyi sikerek
Virágos Balatonért – keszthelyi sikerek
A keszthelyi Városi strandot idén is különdíjjal jutalmazta a zsűri a Virágos Balatonért környezetszépítő versenyen.

Határon átnyúló együttműködés
Határon átnyúló együttműködés
Együttműködési megállapodást írt alá szombaton Ausztria és Magyarország határközeli három kistérsége: a hévízi a keszthelyi és a schneeberglandi kistérség vezetősége.

Készül Keszthely egészségterve
Készül Keszthely egészségterve
A lakosság állapotfelmérésén alapuló koncepció meghatározza város jövendő feladatait. A munkában résztvevő szakemberek múlt hét szerdán ültek össze, hogy megvitassák a munka menetét, és meghatározzák az egészségterv céljait.

Ehető kert
Ehető kert

A Norvég Civil Támogatási Alap által, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés témakörében kiírt pályázaton szerepelt sikerrel az Életfa Általános Iskola.


Balatoni Aranyhíd
Balatoni Aranyhíd

Új állandó kiállítás nyílt szeptember 25-én a Balatoni Múzeumban. Az "Aranyhíd" elnevezésű állandó tárlat az épület emeleti szintjén, 11 teremben 732 négyzetméteren kerül kialakításra, két ütemben. Pénteken az első ütemben kialakított öt terem került átadására.


Keszthely a legsportosabb balatoni település
Keszthely a legsportosabb balatoni település

A keszthelyi Város Strand bizonyult a legeredményesebbnek az idei Mozdulj Balaton szabadidős programsorozatban, amely szombaton Vonyarcvashegyen ért véget.


1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140
dokumentumtár
Térkép
Elérhetőségek