Köszöntő

Kedves Keszthelyi Polgárok!
Kedves Látogató!

Keszthely városa történelmi lehetőség előtt áll: a gazdasági nehézségek és a kormányzati ellenszél dacára, a pályázati lehetőségek kihasználásával nagyszabású beruházások kezdődnek a városban az elkövetkező években.

Már eddig is jelentős eredményeket értünk el, és most már elhárultak az akadályok a komolyabb pályázati sikerek útjából. Az elmúlt években megvalósulhatott több oktatási intézmény korszerűsítése, számos közlekedési pályázatunk járt sikerrel, és nyertünk támogatást oktatási, csapadékvíz-elvezetési valamint akadálymentesítési beruházásokra is. Idén megindul a történelmi belváros megújítása, őszre tanuszodája lesz Keszthelynek, és hamarosan a Balaton-parton is jelentős változások várhatók.

Keszthely mára már példás sikereket ért el az európai uniós pályázati lehetőségek kihasználásában, holott négy évvel ezelőtt a nulláról indult a városvezetés e tekintetben: 2006 előtt egyetlen ilyen pályázat sem készült. Pedig a lehetőség minden önkormányzat számára adott volt, Keszthely mégis jelentős lépéshátrányból indult, amit mára sikerült behozni, sőt - ahogy a statisztikai adatok alátámasztják - túl is teljesíteni. Egy országos felmérés szerint Keszthely tízszer annyi pályázatot adott be, mint egy átlagos magyar település, és a megítélt támogatásokat illetően is előkelő helyen állunk, több megyei jogú várost megelőzve a listában.

Az elmúlt néhány évben elkészítettük a város hosszú távú városfejlesztési stratégiáját és gazdasági programját, több fejlesztési projektet dolgozunk ki és beruházásokat terveztünk meg. Szorgos előkészítő munka után az eredmények most kezdenek beérni, láthatóvá válni: önkormányzati projektek eredményeként több mint kétmilliárd forintnyi fejlesztést valósíthatunk meg a városban a közeljövőben.

Engedje meg, hogy ezen a honlapon bemutassuk Önnek, milyen fejlesztéseket valósított meg az önkormányzat 2006 óta és milyen beruházásokat tervezünk a közeljövőben, valamint ismertessük keszthelyi vállalkozók és intézmények sikeres projektjeit.

Egy új kezdetnek lehettünk tanúi és szereplői az elmúlt néhány évben - szeretnénk, ha ez a sikersorozat folytatódna.

Hisszük, hogy jó úton járunk. Azért dolgozunk, hogy Keszthely élhető, szerethető város legyen a lakosai számára, és ezt a varázslatos hangulatot sikerüljön átadnunk a hozzánk látogató vendégeknek is.

RuzsicsFerenc_uj__web_.jpg

Ruzsics Ferenc
Keszthely város polgármestere

2010. augusztus

dokumentumtár
Térkép
Elérhetőségek