Mozgás Háza - sport- és ifjúsági közösségi ház

Kivitelező: Zala Megyei Önkormányzat (előfinanszírozó)
Keszthely Város Önkormányzata

Üzemeltető: Keszthely Város Önkormányzata

Beruházás értéke:

Az évek óta üresen álló, régen moziként működő épületen több mint százmillió forintos felújítást és átalakítást végeztetett a megyei önkormányzat, hogy a Vajda János Gimnázium fenntartójaként az intézmény tornaterem-problémáját megoldja. A közművekkel kapcsolatos költségeket, valamint a járda- és útburkolat helyreállítását Keszthely város önkormányzata vállalta magára.

A tavaly kezdődött a munkálatok során olyan többfunkciós helyiségeket alakítottak ki az épületben, melyek a gimnázium tornaterem-igényének kielégítésén túl más célokra  például kulturális és sportrendezvények megtartására  is alkalmasak. Az átépítéssel a teljes gépészeti felújítás is megtörtént, a régi nézőtér helyén tornatermet alakítottak ki, a földszinten szertárral, büfével, vendégtérrel és mellékhelyiségekkel, az emeleten öltözőkkel és klubszobával. A beruházás tartalmazta a beépített hangtechnikát, a berendezési tárgyakat és sportszereket is. Az egyenlő esélyű hozzáférés érdekében az épület rámpán akadálymentesen megközelíthető, és mozgássérült WC-t is kialakítottak benne.

Keszthely városa 20 éves futamidővel, kedvezményes feltételekkel visszavásárolja a megye tulajdonrészét, kamatmentes részletfizetéssel, évi 5 millió forint törlesztésével. A Vajda Gimnázium és a város közösen használhatja majd az épületet.

 

Kapcsolódó cikkek:
Elkészült a Mozgás Háza

dokumentumtár
Térkép
Elérhetőségek