Buszváró fejlesztések a Keszthely és Környéke Kistérségben

Pályázó: Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás
Konstrukció címe: Közösségi közlekedési infrastrukturális fejlesztések

A projekt összköltsége: 99.991.200 Ft
Önerő: 9.999.120 Ft
Elnyert támogatás: 89 992 080 Ft

A Keszthelyi kistérség tizenhat településéből kilencen, összesen 41 helyszínen 11 buszmegálló jelentős átépítését és 40 új váróépület megépítését foglalta magában a projekt.

Keszthely tíz (kettő Fenékpusztán, 4x2 a Hévízi úton a Zöldérttől a Napfény sorig) és Gyenesdiás három új várót kapott. Megvalósult a Faludi utcába áthelyezett új megálló mélyépítése. Vonyarcvashegyen készült öt új váró a 71. számú út mentén (iskola, Csornai üdülő, központ kétoldali megállói és Vashegy kelet), s Balatongyörökön hét új váró került kialakításra (3x2 a 71. számú út mentén: Kossuth elágazó, Szépkilátó és Becehegy, egy pedig a központban).

Zalaszántón kapott helyet hat átépülő megálló és új váró (2x 2 az Ádám utcában és az iskolánál, és 1-1 a Keszthelyről bevezető részen: a vindornyalaki elágazónál, illetve a szerelvényboltnál). Karmacson két váró épült át. 

Zalaapátinál egy áthelyezett, új megálló (iskola előtt), Válluson teljesen átépülő buszforduló-megálló készült váróépülettel, oszloptrafó-áthelyezéssel, Várvölgyön hat új váró létesült (a tűzoltószertár, illetve az iskola előtt, és 2 × 2 a csárda közelében és az idősek otthonánál).

 

Kapcsolódó cikkek:
Elkészültek a buszvárók - ünnepélyes projektzáró

dokumentumtár
Térkép
Elérhetőségek