Balaton-part

SÉTÁNYFEJLESZTÉS ÉS KÖZTERÜLETEK MEGÚJÍTÁSA A KESZTHELYI BALATON-PARTON

Pályázó: Keszthely Város Önkormányzata
Konstrukció címe: A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése
Projekt azonosítója: NYDOP-2.1.1/F-09-2010-0007

A projekt összköltsége: 347.840.318 Ft
Önerő: 52.176.048 Ft
Elnyert támogatás: 295.664.270 Ft

A Balaton-part közvetlen parti sávját érinti az elsősorban turisztikai célú beruházás: folytatódik és díszkivilágítást kap a parti sétány egészen a József Attila Vitorlás Sportegyesület (JAVSE) kikötőjéig. Megújul a móló bejáratánál található tér: a meglévő virágágyások mellett új növényszigetekkel és szobrokkal bővül, és lehetőség lesz a víz közvetlen megközelítésére is, mely elsősorban a családok számára jelent hiánypótló változást. A vasúti sínek után két helyen „fogadópont” kerül kialakításra, melyektől felújított, kivilágított sétány vezet le közvetlenül a partra. A Hullám és Balaton szálló műemlék épületének környezete is megszépül, valamint minőségi utcabútorok, szökőkút és információs táblák egészítik ki a beruházást.

Fontos része a projektnek, hogy a Balaton-part rendezvényhelyszíni szerepét megerősíti, a jelenleginél sokkal alkalmasabb lesz többszáz embert befogadó szabadtéri programok megrendezésére. A Zenepavilon alatt öltözők és raktárhelyiség kerül kialakításra és új nyilvános illemhely is épül. A borfesztiválnak helyet adó terület új díszburkolatot kap.

A beruházás család- és gyermekbarát, akadálymentesen tudja mindenki használni, valamint a kerékpárosok igényeit is szem előtt tartották a tervezésnél: több kerékpártároló várja az így érkezőket. Egy felnőtt, szenior játszótér is létesül a parton, melynek eszközeit várhatóan szívesen használják majd a kímélő sportolásra vágyó vendégek.

Nézze meg galériánkat!

 

Nézze meg galériánkat!

 

Kapcsolódó hírek:
Zöld út a Balaton-part fejlesztésének
Tervben a Balaton-part megújítása

dokumentumtár
Térkép
Elérhetőségek