Tavasszal újult erővel folyik a munka a keszthelyi belvárosban

2012.03.05.

Hamarosan elkészül a Szentháromság szobor kőkorlátja, újabb kertészeti munkák kezdődnek a Fő téren, és a rendház előtti nagy szökőkút építése is jó ütemben halad.

A Szentháromság szobor korlátját homokkőből készítik a kőfaragó szakemberek. Miután az elemeket a helyükre rögzítették, színezéssel és speciális felületkezeléssel gondoskodnak arról, hogy hasonlóvá váljanak a jóval idősebb szobor anyagához.

Nézze meg galériánkat!

Folyamatosan dolgoznak a szökőkút alépítményén, jelenleg a vízgépházat, és a nagy víztárolótartályt alakítják ki a kivitelező szakemberei. A betonépítési munkák várhatóan március végére készülnek el, ezt követi majd a szükséges közműcsatlakozások kiépítése, végül a terület térburkolása is megindulhat.

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a régészeti emlékek bemutathatóvá tétele: a feltárt középkori kapubástya-elemet és a falmaradványt részlegesen visszaépítik, ezzel a tér látványos elemekkel gazdagodik majd, emléket állítva a város több évszázados múltjának.

Hamarosan újabb kertészeti munkák indulnak a téren: a városháza és Balaton Színház elé tervezett zöldfelületeket, ágyásokat a kertészek még rügyfakadás előtt beültetik, hogy minél biztosabb legyen a növényzet megmaradása, fejlődése. A nyugati térrészhez hasonlóan fák, cserjék, és virágok díszítik majd a területet.

A várkert keleti határoló bástyája, a nyugati térfal és a Szentháromság szobor elkészült világítását nemrégiben ellenőrizték a tervezők és a városvezetés. Az elképzeléseknek megfelelően hangulatos és biztonságérzetet sugalló éjszakai világítást kapott a tér, és a szolidan megvilágított homlokzatokról visszaverődő fény kellemes látványt nyújt a belvárosban. Hasonló megoldással látják el később a templom, rendház és gimnázium épületegyüttesét, valamint a várbástyát és az új szökőkutat is.

 A PROJEKT ADATLAPJA

Kapcsolódó cikkek:
Újra járható az Átrium előtti útszakasz
Kiteljesedő belvárosfejlesztés - startol a második ütem
Helyére került az új fasor a főtéren
Nemsokára érkeznek az új főtéri lámpák
Helyére emelték a templomsisakot
Újabb részeredmények - szépül a keszthelyi  belváros
Időkapszula a Szentháromság-szoborban
Bontás után építés - szépül Keszthely főtere (VIDEÓ!)
Teljesen lezárva a Fő tér - újabb fontos közlekedésváltozások!
Múlt és jövő találkozása Keszthely belvárosában
Kamerák keresztüzében a keszthelyi főtér

dokumentumtár
Térkép
Elérhetőségek