Nemsokára érkeznek az új főtéri lámpák

2011.11.08.

Kiválasztották az új keszthelyi városközpontot díszítő köztéri lámpatesteket, melyeket hamarosan le is szállít a gyártó.

Több nyilvános világításpróba is zajlott, melyek során különböző típusú lámpaoszlopokat és világítótesteket szereltek fel a belvárosban. Ruzsics Ferenc polgármester, Németh Gábor főépítész, a kivitelező konzorcium képviselői és több szakember közösen tekintették meg a terveket. A tér köz- és díszvilágításának koncepcióját Haász Ferenc keszthelyi kötődésű szakember tervezte, természetesen ő is jelen volt a bemutatókon. A próbákra a képviselőtestület minden tagját invitálta a polgármester.

A forgalmazók bemutathatták köztéri lámpáikat a bírálóknak, akik több tényezőt is vizsgáltak: a választás során a kinézettől és ártól a világítás színén és fényerején át az üzemeltetési költségekig és élettartamig több szempontot is figyelembe kellett venni a döntésnél.

Végül több változtatás után a városvezetés és a szakemberek közösen kiválasztották azt a típust, mely a megújuló belvárost díszíti majd. A lámpák egyaránt fogják szolgálni a Fő tér és teret övező épületek megvilágítását. Egy a véglegeshez hasonló lámpaoszlop már most látható a gyógyszertár sarkánál felállítva, de hamarosan már minden járókelő megtekintheti a kiválasztott, újragyártott világítótestet.

 A PROJEKT ADATLAPJA

Kapcsolódó cikkek:
Helyére emelték a templomsisakot
Újra használható a gimnázium főbejárata 
Újabb részeredmények - szépül a keszthelyi  belváros
Időkapszula a Szentháromság-szoborban
Bontás után építés - szépül Keszthely főtere (VIDEÓ!)
Múlt és jövő találkozása Keszthely belvárosában
 

dokumentumtár
Térkép
Elérhetőségek