Kamerák kereszttüzében a keszthelyi főtér

2011.04.06.

Három nagy teljesítményű IP-kamera segítségével mostantól az interneten is nyomon követhető a belvárosi munkálatok minden mozzanata.

A keszthelyi városközpont megújítása tavasszal kezdődött, és a tervek szerint még az idén birtokba is veheti a megújult Fő teret a lakosság. A munkák nyomon követésére három GeoVision típusú, HD minőségű képet rögzítő kamera került felszerelésre a tér különböző pontjain. A kamerák emellett biztonsági funkciókat is elláthatnak, és később turisztikai szempontból nagy jelentőségük lehet.

A nagykanizsai Blue Cast Kft. szállította az eszközöket és biztosítja a számítástechnikai hátteret, a Keszthelyi Televízió pedig a telepítés, felszerelés és az üzemeltetés terén nyújt segítséget. Filmdokumentáció céljából a Keszthelyi TV munkatársai félóránként egy képet tartósan is rögzítenek, melynek segítségével látványos módon, gyorsított felvételen lesz bemutatható a belváros megújulása.

A beruházás a befejeztével a kamerák akár a város más helyszínein is felszerelhetők és idegenforgalmi célú webkameraként működtethetők.

Az ONLINE STREAM - folyamatos élő kép - várhatóan 2011. április 11-től tekinthető meg. Addig a kamerák által készített 10 percenként automatikusan frissített képek láthatóak.

A kamerák adása napi 24 órában az alábbi weboldalakon tekinthető meg:
www.keszthely.hu  
www.keszthely-epul.hu
www.tvkeszthely.hu

Kapcsolódó írások:
Változó parkolás, turistabarát újdonságok
Lebontják a Szentháromság-szobrot
Jövő héttől megváltozik a belváros közlekedése
A Várkertben is is megkezdődik a felújítás
Lakossági tájékoztató nap a belvárosról
Belváros-program - márciustól felpörögnek az események
Szépülő központ - a város lakosság megértését kéri
Közösek a célok - lakossági fórum a belvárosról 
Új közlekedési és turisztikai információs rendszer

A PROJEKT ADATLAPJA

dokumentumtár
Térkép
Elérhetőségek