A Balatoni lett az év múzeuma

2012.05.20.

A szakma legrangosabb elismerésében, az Év múzeuma díjban részesült szombaton a Múzeumok majálisa elnevezésű rendezvényen a Balatoni Múzeum.

Az intézmény a patinás épület és a kiállítások látogatóbarát megújításáért, gazdag és eredményes múzeumpedagógiai munkájáért érdemelte ki a kitüntetést.

- Nagyon örülünk a díjnak, melyet - megosztva a Magyar Természettudományi Múzeummal - az elmúlt években végzett munkánkért kaptunk. A mezőny erős volt, tizenhat intézmény nevezett, az elismerések odaítéléséről a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület határozott - fogalmazott Havasi Bálint igazgató, hozzátéve, három európai uniós pályázat segítségével, új szemlélettel elindultak egy úton. - Az Év múzeuma elismerés, csakúgy, mint a pozitív visszajelzések, erőt adnak a folytatáshoz, ahhoz, hogy a továbbiakban is megfeleljünk a látogatók és a szakma elvárásainak.

A Balatoni Múzeum az elmúlt években szinte teljes mértékben megújult, pályázati forrásokból és a korábbi fenntartó megyei önkormányzat támogatásával lecserélték az állandó kiállítást. Az új, Aranyhíd - fejezetek a Balaton történetéből elnevezésű tárlat - a modern technika eszközeit is alkalmazva - széleskörűen és élményt nyújtva mutatja be a tóval kapcsolatos tudnivalókat. Ugyancsak pályázati pénzből megújult az 1928-ban elkészült, neobarokk stílusú múzeum, s megszépült a környezete.

Havasi Bálint elmondta: a díjjal - mely egy évre szól - az elismerő táblán és oklevélen túl félmillió forintot is nyertek, az összeget szakmai munkára fordítják.

(forrás: Zalai Hírlap)

Kapcsolódó cikkek:
Megatárlat a Balaton szerelmeseinek 
A Balatoni Múzeum partner a tanításban
150 milliós fejlesztés a Balatoni Múzeumban
A Balaton hivatalos múzeuma lesz
Balatoni Aranyhíd

dokumentumtár
Térkép
Elérhetőségek